Сбогуването с великия музикант ще е във вторник
Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в столичния храм „Света София" на 15 октомври (вторник) от 13:00 часа. Великият музикант почина в петък след инцидент на сцената преди концерт на "Фондацията" в с. Селановци.

В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков стотици китаристи изпълниха "Клетва" - емблематичната песен на "Щурците", както и редица други песни.

БГНЕС

Целият парк пред НДК беше огласен от звуците на стотици китари. Песента беше изпълнена като част от фестивала Sofia Guitar Fest в памет на автора на музиката и аранжимента на песента "Клетва" Кирил Маричков.

Музикантите от „Фондацията“: Загубихме част от нас

Първото мащабно масово свирене на китари в парка пред НДК стана факт, а организаторите съобщиха, че лично Кирил Маричков е трябвало да стане свидетел на изпълнението на "Клетва", предвидено за предстоящия рожден ден на певеца. Големият български музикант щеше да навърши 80 г. на 30 октомври.

БГНЕС

По непотвърдена информация синът му Кирил Маричков-младши, който е адвокат, ще се прибере от Рим за погребението на баща си. 

Кирил Маричков е роден на 30 октомври 1944 г. За същата дата тази година планираше юбилеен концерт "Кирил Маричков на 80".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня