Мотивите - насилието от миналогодишните протести в столицата
СДВР също вече има нов ръководител. Старши комисар Георги Хаджиев е бил понижен, а причината са насилието от миналогодишните протести в София под колоните на Министерския съвет.

Георги Хаджиев
Пресцентър, МВР

"Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как се пребиват младежи спокойно под колоните на Министерския съвет, не можем да сме равнодушни към това. Взимам най-строги мерки, за да се промени стила на работа на тези служители", посочи вътрешният министър Бойко Рашков относно мотивите за рокадата.
 


По думите му, законът е разписал какво могат полицейските служители. "Докато съм министър, че ще бъда безкомпромисен. Има и други смени на ръководители на други дирекции в страната." 

Рашков: Няма да търпя служители да се превръщат в престъпници с пагон 

Със заповед на министър Бойко Рашков за директор на СДВР е назначен старши комисар Антон Златанов. Той бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев. На срещата присъства и и.д. главният секретар на МВР гл.комисар Стоян Темелакиев.

Ст. комисар Златанов е дългогодишен служител на МВР, а от септември 2015 г. до момента той е заместник-директор на СДВР.

Досегашният директор на СДВР Георги Хаджиев е преназначен за началник отдел „Физическа защита на лица“ в Главна дирекция „Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма“.

Преди няколко дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов бе освободен от длъжност, а от сряда и СДВР вече не е с ръководител ст. комисар Георги Хаджиев. Мотивите и за двете е допуснатото насилие над граждани на миналогодишните протести.