/ Георги Димитров
Столичният общински съвет ще разгледа предложение за отпускане на 1 157 070 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за ремонт на училища и детски градини от 8 столични района.

Обектите са избрани, след постъпили писма от районни кметове, директори и училищни настоятелства до зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов, съобщиха от СОС.

Дейностите, които ще бъдат извършени са ремонт на покрива на ДГ 119 „Детска планета“ в район „Възраждане“; Строителни работи по сградата на ДГ 103 „Патиланско царство“ в квартал „Хаджи Димитър“; Ремонт на покрив на ДГ 188 „Вяра, Надежда и Любов“ в квартал „Младост 4“; Подмяна на отоплителна система в 26 СУ „Йордан Йовков“ в квартал „Карпузица“; Подмяна и ремонт на покрива на ДГ 161 „Ласка“ в район „Овча купел“; Ремонт на покрива на ДГ 164 „Зорница“ в квартал Горна баня; Ремонт на покрив на ДГ 68 „Ран Босилек“ в район „Люлин“.

Фандъкова: Детската градина в „Манастирски ливади-изток“ трябва да бъде готова през септември

Топлоизолиране на основната сграда и физкултурния салон на 171 ОУ „Стоил Попов“ в район „Нови Искър“; Ремонт на 2 термопомпени инсталации в ДГ 146 „Звездица“ в квартал Кремиковци.

"Столична община продължава със своята последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града ни. Затова Съветът за управление на Приватизационния фонд разгледа внимателно всички постъпили предложения и реши да отпусне средствата за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за нашите деца", коментира Стефан Марков – председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет.