/ БГНЕС
Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

Не регистрираха Десислава Иванчева за кметските избори

"Току що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!”, написа в профила си във Фейсбук тази вечер кандидатът за кмет на София.



На 25 септември на бившия кмет на район "Младост" бе отказана регистрация от Общинската избирателна комисия в столицата. Мотивът е, че предложението за кандидатурата ѝ е внесено от Християндемократическа партия на България 7 минути след крайния срок по закон.

Общо 36 288 кандидати ще участват в местния вот наесен

Десислава Иванчева беше отстранена от кметския пост в една от най-големите столични общини заради получаването на подкуп. Тя беше осъдена на 20 години лишаване от свобода.

Иванчева ще се бори за кмет на София от домашния арест

Въпреки присъдата Иванчева не се признава за виновна и се смята за жертва. Тя участва на изборите за Европейски парламент в края на май, където спечели почти 2%, изпреварвайки по този начин някои от партиите в коалицията „Обединени патриоти“.
БГНЕС