Десислава Иванчева Биляна Петрова
Десислава Иванчева Биляна Петрова / БГНЕС, архив
Осъдената на първа инстанция е подкрепена от Християндемократическата партия
Трета жена се впуска в битката за София. Съдът пуска за целта осъдената на първа инстанция на 20 г. лишаване от свобода за получаване на подкуп в особено големи размери бивша кметица на район "Младост" - Десислава Иванчева.

Манолова: Очаквам и тази кампания да бъде за обединение (СНИМКИ)

Тя ще може да излиза за по няколко часа на ден, за да събира подписи за участие в кметския вот. За това се похвали в профила си в социалната мрежа самата арестантка.

Така Иванчева влиза в пряка конкуренция с Мая Манолова, която се превърна в защитничка на нейните права и се възмущаваше от условията в килията й.

Спецсъдът: Иванчева утвърдила модел, при който съсредоточава в свое лице законодателни и изпълнителни правомощия

Заедно с нея в местните избори ще участва и заместничката й с присъда - Биляна Петрова, която също има разрешение да излиза на свобода за събиране на подписи. И двете се намират под домашен арест. Биляна Петрова пък ще се кандидатира за районен кмет на "Младост".

Зад двете "непослушни", които анонсираха и такава политическа формация със същото наименование, застава Християндемократическата партия. "Да продължим започнатото в Младост за цяла София!", е девизът на двете дами с присъди, които бяха зрелищно закопчани в центъра на София с банкноти за рушвет.

"В събирането на подписи се включват и нашите Непослушни приятели от Пловдив и Варна", пише във Фейсбук Иванчева. Тя анонсира, че Непослушните ще се борят за кметското място и в други градове.

Десислава Иванчева участва от ареста и в европейските избори, като събра 1,2% от гласовете в опита си да стане евродепутат.