/ БГНЕС, архив
В събота - 22 юли, ще бъде възстановено автомобилното движение по ул. "Кракра" в София, съобщи пресцентърът на Столичната община.
 
Ремонтът на ул. "Кракра", който започна на 1 юни 2017 г., е първият етап от реконструкцията на бул. "Дондуков". Извършена е подмяна на релсовия път на старото трамвайно трасе и на контактната мрежа.
 
Поредна тапа: Затварят изцяло нова отсечка по „Дондуков”

По релсовия път са поставени специални гумени заглушители, с цел намаляване на шума. По искане на Столичната община в проекта за ул."Кракра" са изградени две допълнителни релсови стрелки в посока на ул. "Янко Сакъзов", което дава възможност за десен завой към паметника на Васил Левски.
 
Паралелно с дейностите по релсовото трасе е направена и рехабилитация на пътното платно и на тротоарите, а изцяло е подменена тръбната мрежа и е поставено LED осветление.
 
Затварят част от бул. „Дондуков” за ремонт до края на август

Ремонтът на бул. "Княз Ал. Дондуков" продължава, като от събота ще бъде затворен за движение участъкът между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра". В момента се извършва смяна на водопровода в зоната на булеварда, информират от Столичната община.