За 17 години, в които Фандъкова и екипът й е са власт, не се решиха нито един от проблемите със застрояването, с мръсния въздух, с паркоместата, с трафика, нито с малкото места в детските градини”.

Това заяви Борис Бонев от “Спаси София”.

Сдружението организира протест пред СО с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

протест Фандъкова
БГНЕС

Управлението на Фандъкова вече се е доказало на какво е способно и е време да подаде оставка, коментира Бонев и добави исканията си: Нашите искания са да предложим на останалите политически организации три мерки.
 

протест Фандъкова
БГНЕС

Първата е всички решения на СО да се взимат в интерес на гражданите, а не Столичната община да го играе адвокат на всички фирми, печелещи обществени поръчки и след това изпълняващи ги изключително некачествено. Второто нещо е да спрем с ремонтите на ремонтите, и вместо ул. “Шишман” да бъде ремонтирана 5 пъти, най-сетне да насочим тези средства към кварталите, за да може “Люлин”, “Овча Купел”, “Красно село “или “ Хаджи Димитър” също да получат инвестиции за инфраструктура. Третият принцип, върху който искаме да се обединим, е да се носи отговорност, когато има проблем, всички да даваме отговори, да се появяваме пред медиите и да отговаряме на неудобни въпроси”, заяви още Бонев.

протест Фандъкова
БГНЕС

Той обясни, че протестът ще се проведе мирно и ще продължи докато не бъдат реализирани исканията на гражданската организация.


“Ще продължим да оказваме постоянен натиск, каквото правим и през последните 13 години. Наша задача е да показваме проблемите и да даваме решения за тях. На този протест днес ще участват и експерти от различни области, архитекти, юристи, които ще дават решения. Не е нужно да откриваме топлата вода, решенията отдавна са намерени, трябва обаче да бъдат приложени.”, допълни още Борис Бонев.

БГНЕС