/ iStock/Getty Images
Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община.

Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси, ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт. Ето защо Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт за периода от 30 ноември 2020 година до 21 декември 2020 година.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа (подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.). Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут: Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“. Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.

ЦГМ напомня, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.