/ БГНЕС
Ако тенденцията за повишаване на случаите на коронавирус продължи, ще се налага впоследствие да се мине временно на дистанционно обучение и при други ученици. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция на тема „Изследване и определяне на приноса на различни източници за замърсяване с фини прахови частици в град София на база изследване на химическия им състав и прилагане на рецепторни модели“.

„Надявам се всички граждани да се включат активно в спазването на мерките. Снощи излезе заповедта на министъра, с която се затварят гимназиите. Последните дни говорихме за това, че там най-трудно се спазват мерките. При всички случаи очакваме да има подобрение след тази мярка“, обясни тя.

Обмислят други начини на връчване на предписанията за карантина (ВИДЕО)

„Разбира се, ако тенденцията за повишаване продължи, ще се налага впоследствие да се мине временно на дистанционно обучение и при други ученици. Лично аз смятам, че това трябва да бъде внимателно, защото при малките ученици присъствената форма е особено важна за образованието, а при най-малките това е изключително неудобство за родителите. Ще реагираме спрямо ситуацията, защото най-важно е да намаляваме случаите и да позволим здравната система да функционира. Към момента смятам, че не се налага затварянето, особено на детските градини“, подчерта Фандъкова.