/ БГНЕС
Представената като Водна стена, но определена от мнозина като надгробна плоча, гранитната конструкция на площад "Гарибалди" ще бъде премахната днес. Това обяви столичния кмет Йорданка Фандъкова.
 
Новата водна стена на „Графа” стана хит в интернет и предизвика много шеги (СНИМКИ/ВИДЕО)

Конструкцията бързо доби популярност след като преди два дни бяха премахнати загражденията на площада. Водната стена предизвика различни коментари и реакции. Дори има инициатива за поставяне на цветя там, защото много хора я оприличават на надгробен паметник. Други пък "я разпознаха" като котешка тоалетна.

водна стена Гарибалди
БГНЕС

Конструкцията е била част от проекта, одобрен от експертен съвет към общината. Освен това този проект е минал през редица обществени обсъждания и също е бил одобрен, съобщи столичният кмет. Едно е да видиш нещо на картинка, друго е да го видиш на практика, отбеляза обаче Йорданка Фандъкова и призна, че изпълнението на тази Водна стена не е добро.

Според нея е по-добре стената да се сложи в сградата на УАСГ, за да напомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

Вече има идея с какво да бъдат сменени „перките на акули“ по „Графа“

Отговорност, според нея, трябва да носи проектантът. Той обаче отказал да застане пред медиите.

Решението да се демонтира водната стена Фандъкова аргументира с това, че е прекалено голяма за малък площад като "Гарибалди". Стената не се вписва в пространството, каза още Фандъкова и отказа да коментира колко е водна.

водна стена Гарибалди
БГНЕС

Проектантите трябва да мислят за това как ще изглеждат идеите им, когато се реализират, акцентира още Йорданка Фандъкова.