/ БГНЕС
По ул. „Граф Игнатиев“, площадите „Славейков“, „Гарибалди“ и градината при храм „Св. Седмочисленици“ в София се отстраняват недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя.

Демонтираха Водната стена на „Гарибалди“ в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

В рамките на деня представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до края на деня, ще бъде наложена санкция за качество.

Заменят ограничителите на „Графа“ с чугунени колчета

По искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „Славейков“. Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото й веднага след приключване на реставрацията.

БГНЕС

Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе. Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя.