Имунизацията срещу COVID-19 се подновява в цяла София.

Георги Димитров

В Александровска болница ваксинирането започна в 8:30 ч. сутринта във фургона пред бариерата на болницата. Използва се препарата на AstraZeneca. Ваксинират се желаещите, записани в електронния регистър, определени за 19 март, както и пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.

Георги Димитров

В "Пирогов" имунизацията се подновява от 10:00 ч., също с препарата на AstraZeneca. Ваксинирането е в два пункта, разположени в болницата и в други два - в медицинския център към лечебното заведение. Приемат се всички, които имат онлайн записани часове за периода 12-19 март. За онлайн записаните пунктовете ще работят и в събота и неделя.

Георги Димитров


Още снимки от атмосферата пред "Пирогов" вижте тук 

И Ваксинационният център на УМБАЛ „Св. Анна“ в София подновява имунизацията от 10:00 ч., съобщиха от болничното заведение. Ще се прилагат дози от препарата на AstraZeneca. Осигурени са два ваксинационни екипа. Екип 1 ще обслужва хората, които са си записали ред за същия ден, 19 март. Екип 2 за всички, които са се записали за предишни дати, но са пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането.

Георги Димитров

Във Военномедицинска академия /ВМА/ също се подновява ваксинационният процес, съобщиха от лечебното заведение. Срещу COVID-19 ще бъдат ваксинирани хората, които са имали регистрация в електронната платформа, като първи са записалите се за 12, 13 и 14 март. Ваксинациите ще бъдат само с ваксината на производителя "АстраЗенека" и ще се извършват от понеделник до петък, от 9.00 до 18.00 ч.

Георги Димитров

Реваксинации и имунизации на планирани целеви групи, за които са осигурени дози от Столичната регионална здравна инспекция, продължават по график.

Георги Димитров

 

Георги Димитров

БТА