Бачковски манастир
Бачковски манастир / DarikNews
Бездомните хора, които обитават района около Централна гара в София, ще получат утре одеяла и пакети с хранителни продукти.

Те са осигурени от братята от Бачковски манастир "Успение Богородично", съобщи игуменът на манастира Велички епископ Сионий. По думите му за нуждата от помощ за тези хора е алармирал отец Иван от Нови Хан, който е призовал духовенството за съдействие.

Дядо Сионий припомни, че отец Иван подпомага социално слаби и хора, изпаднали в голяма нужда и затруднение, като в неговия дом е настанил 60 нуждаещи се. "Неговият призив е духовенството и миряните веднага да помогнат на тези страдалци, които са изпаднали в затруднено положение, особено сега със застудяване на времето", добави игуменът.

От Бачковския манастир имат готовност да подпомогнат 50 души, но при нужда ще предоставят допълнително одеяла и хранителни продукти.

Дядо Сионий добави, че идеята е веднага да се помогне на тези хора, но грижата за тях трябва да бъде постоянна, затова и в манастира се изгражда дом за възрастни социално слаби хора.
БТА