/ iStock/Getty Images
На 1 юли около 13 часа /по предварителна прогноза/ ще бъде преустановено движението за всички видове пътни превозни средства по второкласен път II-82 /София – Самоков/, в участъка от разклона за с. Горни Окол, по маршрута на състезателите: Самоков – курортен комплекс Боровец – Долна баня – Костенец, включване на път I-8 до границата с област Пазарджик. Причината е 68-та Международна колоездачна обиколка на България. Предполагаем край на преминаването на колоната към 14.30 часа.

В Холандия забраняват използването на телефон при колоездене

Международна колоездачна обиколка на България се провежда от 30 юни до 5 юли. Състезанието включва пролог и 5 етапа, един от които ще се проведе на територията, обслужвана от ОДМВР- София.

Запознайте се с жената, която върти педалите на велосипед с близо 300 км/ч

С цел обезпечаване на сигурността и безопасността на движението по време на провеждане на международната колоездачна обиколка, недопускане на груби нарушения на обществения ред, тежки криминални престъпления и злополуки в ОДМВР- София е създадена необходимата организация и са предприети мерки, съгласувани и координирани с ГДНП, ОДМВР- Пазарджик, Областно пътно управление, кметовете на общини, организаторите от БКС и Областната администрация на Софийска област.

Измислиха „мързелив велисипед” без педали за въртене

Движението се ограничава временно с оглед осигуряване безопасността при преминаването на колоездачите през територията, обслужвана от ОДМВР- София.