/ БГНЕС
Днес за първи път пуснахме т.нар. "зелен билет", който цели да стимулира повече хора да слязат от личните си автомобили и да използват градския транспорт. До този момент над 10 000 билета са продадени.
 
Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която в 13.00 ч. днес присъства на церемонията по отбелязване на 20-годишнината на метрото.

За първи ден се возим със "Зелен билет" в градски транспорт (ВИДЕО) 

БГНЕС


Фандъкова посочи, че има ясни правила за това кога може да се въвежда зелената абонаментна карта. "Снощи до късно работиха колегите, за да може да изчислят вчерашните превишения (на фини прахови частици във въздуха - бел. ред.), за да може да бъде законосъобразно моето решение. Но така или иначе, въпреки че прогнозата за днес беше по-добра, все още виждаме, че не се е реализирала и аз мисля, че съвсем навреме беше въвеждането на билета", обясни Фандъкова.
 
Показаха „зеления билет“ за градския транспорт в София (СНИМКА)

Във връзка с реализираните от предходните дни превишения на нивата на фини прахови частици и високи стойности замърсяване, днес Столична община, чрез Център за градска мобилност, въведе специален "Зелен билет" за пътуване с градски транспорт.
 

БГНЕС


Вижте идеите за борба с мръсния въздух в София

"Зеленият билет" е на цена от 1 лева и е за пътуване в градския транспорт за всички линии през целия ден.
БГНЕС