/ Георги Димитров
Светлинките на коледната елха в София заблестяха точно в 19 часа. Тази година заради пандемията един от най-вълнуващите моменти за софиянци се проведе без концертна програма.

София елха
Георги Димитров

Целта на ограничението е да не се допусне струпване на хора.

София елха
Георги Димитров

Пред коледното дърво медици и служители от звеното “Аварийна помощ и превенция“ изписаха с букви: "Спасяваме живота заедно".

Д-р Даниела Стаева от Пета градска болница каза, че дава дежурства в COVID-отделение от октомври месец. „Какво да пожелая на хората - да се пазят, да са малко по-отговорни, защото наистина са доста трудни времена за нас, както и за тях. Празници така или иначе ще има, ще си има Коледа, ще се събират семействата, просто нека да са малко по-отговорни към себе си и по-съпричастни към нашата работа. Да се пазят и да са здрави“, пожела тя.

София елха
Георги Димитров


„Без фойерверки, без празнична програма, но с много вяра запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто, уверени, че заедно спасяваме живот. Заедно с лекарите днес има техни представители от COVID-отделенията в общинските болници и хората, на които вярваме най-много в момента, заедно с момчетата, които помагат на хората. Всички те със своята работа, а ние със спазването на мерките - спазване на дистанция, носене на маски, да посрещнем със здраве празниците тази година, вкъщи, в уюта на домашната топлина, а всички тези хора със сигурност ще посрещнат празниците в отделенията, за да ни помагат“, каза кметът на града Йорданка Фандъкова.

Георги Димитров


Общината също не предвижда на Нова година да се състои традиционният концерт.

Георги Димитров

БГНЕС