/ iStock/Getty Images
Полицейски екипи предотвратиха разрастването на масово сбиване. Около 17:55 часа на 15 май в Районно управление-Етрополе постъпил сигнал за масов бой в центъра на село Малки Искър.

Масов бой и стрелба пред Съдебната палата в Пловдив (ВИДЕО)

С оглед своевременно овладяване на ситуацията и недопускане ескалация на напрежението на място веднага били изпратени няколко полицейски екипа, в това число и от Районно управление-Правец. След бързото прекратяване на свадата е задържан криминално проявен и осъждан мъж от село Джурово.

По първоначални данни 33-годишният инициатор на сбиването нанесъл удари с юмрук по главата на свой криминално проявен и осъждан съселянин, ударил с брадва по ръката друг криминално проявен и осъждан мъж от същото село, после спрял мотопед, управляван от жител на Етрополе и ударил с глава водача в горната челюст, след което го подгонил с брадвата.

Масов бой в Плевенско, задържаха осем души

Мъжът изоставил мотопеда и успял да избяга. В хода на разследването е установено, че в сбиването е участвал и роднина на задържания, избягал от мястото на конфликта преди пристигането на униформените.

След преглед и оказана медицинска помощ всички пострадали са освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.