/ Прокуратура
Софийската градска прокуратура, съвместно с Националния институт на правосъдието, провежда регионално обучение „Международно правно сътрудничество по наказателни дела – практически аспекти и предизвикателства“, съобщиха от поркуратурата.

Прокуратура

То е за магистрати от Софийска градска прокуратура (СГП), Софийска районна прокуратура (СРП) и Следствения отдел при СГП. „Изборът на темата не е случаен, той е обусловен от постоянно увеличаващия се брой дела, по които е необходимо да бъдат прилагани инструментите на международно правно сътрудничество“, каза Илиана Кирилова, административен ръководител на СГП.

Десислава Ахладова е съгласна новата система в съдилищата да бъде спряна до декември

В приветствие към участниците заместник на главния прокурор Даниела Машева пожела ползотворна и успешна работа на магистратите. На срещата присъства и прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор на Република България Иван Гешев.

Прокуратура

Лекторите на обучението са магистрати с дългогодишен опит - съдията от Специализирания наказателен съд Мариета Неделчева и Димитър Хаджийски, прокурор от СГП и асистент на националния представител на България в Евроджъст.

Целта на Програмата за регионално обучение на НИП, е формиране и развитие на професионалните знания, умения, компетентности и нагласи на прокурорите и следователите.