"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на София, съобщиха от дружеството.

Във връзка с подмяна на спирателен кран в жк. „Захарна фабрика“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на:
жк. „Захарна фабрика“, ул. „Суходол‘‘, ул. 753, ул. 754, ул. 3014, бул. „Сливница“ от ул. „Кукуш“ до ул. „Адам Мицкевич“, к.в. „Модерно предградие“, ул. 756 и складове на магазин „Зона“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси:
бул. ‘‘Сливница‘‘ ъгъла с ул. „Кукуш“ - пред блок 56 на ул. „Кукуш“.

„Софийска вода“ с нов и модерен начин за директно плащане на задълженията

Във връзка с монтаж водомерен възел на ул. „Черни връх“ и ул. „Бистришко бранище“ в с. Бистрица се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на: с. Бистрица

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: ул. „Шопско хоро“ на кръстовището с ул. „Шоплук“.

Във връзка с изместване уличен водопровод в кв. „7-11 километър“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода“ в района на:
бул. „Цариградско шосе“ локално платно от № 119 до № 145.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на следния адрес: на паркинга на АТМ - център.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 080/0 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.