Временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Студентски град“ и кв. „Център“, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с изпълнение на строителномонтажни работи в жк. „Студентски град“ се налага спиране на водоподаването от 01:00 до 06:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района между: ул. „Д-р Проф. Иван Странски“, ул. „Акад. Борис Стефанов“, „8-ми декември“, ул. „Димитър Стефанов“ и ул. „Висарион Белински“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред 5-ти ДКЦ - Студентска поликлиника.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по бул. „Витоша“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода” в района на: бул. „Витоша“ от № 82 до № 102 и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ от № 1 до № 7.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Витоша“ на кръстовището с бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 12- 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.