/ БГНЕС
Строителните работи по улица „Граф Игнатиев“, градинката „Седмочисленици“ и площадите ,,Гарибалди" и ,,Славейков" приключиха и са приети от Столичната община.

 
БГНЕС


До края на деня Джи Пи груп има време да отстрани констатираните при приемането на обекта недобре извършени работи, стана ясно от изявлението на приемателната комисия пред медиите.

Максималната глоба, която може да наложи общината за недобре свършена работа, е около 1 млн. лева. По-високата глоба - за неспазване на срока, която е 240 000 лева на ден обаче, вече няма как да се наложи. Дори строителят да се справи с нередностите до края на днешния ден, в зоната предстои още довършителна работа, за която не е обявен срок.
 
 
БГНЕС


Ремонтът на зона 2 в централната градска част на София започна през месец май 2018-та. Една година по-късно, след няколко скандала и една оставка от Столична община разпространиха прессъобщение, от което стана ясно, че на 21 май са констатирани дефекти, чиито срок за отстраняване изтича днес.

„Дефектите са основно локални пропадания на настилката, липса на места на достатъчно фугиране, отделни повреди в боята на уличните стълбове, дефекти в посадните места. Проверяваме и организацията на движението като знаци и маркировка”, обобщи Тодор Тодоров от надзора на обекта.

Време да отстранят изброените дефекти от Джи Пи груп имат до края на днешния ден

Отстраняват нередностите по ул. "Граф Игнатиев" 

Със сигурност обаче на строителя вече няма как да бъде наложена глоба за закъснение, тъй като на 21 май обектът е бил приет, макар и със забележки. Отпада вариантът строителят да трябва да плаща по 240 000 лева на ден за закъснение.

Но дори всички констатирани нередности да бъдат отстранени до края на деня, в зоната около "Графа" работниците ще продължат да бъдат обичайна гледка. Докога ремонтните дейности трябва да приключат окончателно, така и не стана ясно. Остана неясно и кога ще бъдат сменени станалите известни като „перки“ ограничители на трамвайното трасе.