Георги Георгиев СОС председател Столичен общински съвет
Георги Георгиев СОС председател Столичен общински съвет / БГНЕС
"Няма да подкрепя увеличението от 1.60 лв на 2 лв на цената на билета, продаван на каса в метрото, защото не виждам аргументи за това. Заявих го и днес на представителите на различни политически сили, подписали предложението". Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той поздрави колегите си от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София. Предстои да анализираме внимателно всички техни идеи, но тази за поскъпването е необоснована.

За удобство на гражданите въвеждаме пътуване с "Билет 30 плюс" и "Билет 60 плюс" – те дават същите права за пътуване като еднократния билет, както и бонус - 30 и 60 минути всъщност е времето за безплатното прекачване от едно превозно средство на друго. Пътуването след 30-тата или 60-тата минута си остава неограничено, както и досега. Има и много други новости, с които може да се запознаете на сайта на Столичния общинския съвет, каза още той.

Предлагат нова тарифна политика за градския транспорт в София 

"Предстои обществено обсъждане в рамките на този месец, има време да изложим мнения и да ги защитим. Това и ще направя, заедно с моите колеги от групата на ГЕРБ-СДС", каза той.