/ БГНЕС
Днес или утре ще внеса в Столичния общински съвет дългосрочната визия за развитие на София. Тя касае развитието на града за следващите десетилетия. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на "Визия за София".

От думите и стана ясно, че след внасянето на визията тя ще влезе на обсъждане в комисиите на общината.

БГНЕС

"На нея ще се стъпи при изработване на Общия устройствен план на София", посочи тя.

Стратегическият документ „Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с 230 ключови стъпки, 375 конкретни мерки, които са разпределени от 2020 до 2050 г.

"На 2 етапа ще се приеме този документ – първата част съдържа дългосрочната част с петте приоритети - компактност, адаптивност. Втората част е краткосрочната, там са мерките в периода, конкретната работа, проектите, обектите, които залагаме, тази част е много по-конкретна. Предлагаме СОС да приеме първо дългосрочната част. Надявам се до края на 2020 г. да имаме задание, за да може от следващата година да се работи по изменението на Общия устройствен план на София“, отбеляза още Йорданка Фандъкова.

БГНЕС

За нея е много важно да се постигне обединение – не само сред гражданите, но и на всички политически сили в СОС, за да има градът много ясен план за следващите години, който надхвърля всякакви мандати.

"Очаквам да получим подкрепа от СОС, след внасяне на доклада ще започнат обсъжданията на комисиите", добави още кметът и уточни, че в екипа по изработване на визита са се включили около 10 000 организации, граждани, партньори, а също и общински съветници.

Очаквайте подробности.
БГНЕС