Адриан Антонов
Адриан Антонов / БТА
Близките на Явор и Ани, както и граждани се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост
Делото за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор, ще продължи на 4 юли по съкратената процедура. Това ще доведе до намаляване с една трета на присъдата, която ще постанови Софийският градски съд, както и ще ускори процеса.

Адриан Антонов
Булфото

Адриан Антонов
Булфото

Адриан Антонов
Булфото

Днес се проведе разпоредително заседание по делото, в рамките на което подсъдимият Адриан Антонов направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие. Съдът одобри това искане и прие, че Антонов признава изцяло фактите в обвинителния акт.

Адвокатът му Димитър Марковски поиска обаче делото по съкратената процедура да продължи на следващо заседание, тъй като иска да разпита двама свидетели, които да дадат информация за характеристични данни на клиента му. Според него това се налага, тъй като в обвинителния акт няма събрани такива данни. Съдът и страните по делото приеха искането. Очаква се след разпита на свидетелите, ако няма други искания от страните, да започнат пледоариите по делото.

Адриан Антонов
Булфото

Инцидентът се случи на столичния бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. 

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост.

Искаме справедливост, ако сме правова държава, би трябвало да има рестрикции към извършителите на престъпления. Събрали сме се да бъдем чути и по някакъв начин да провокираме промяна, коментира пред медиите Анна Стоянова, майката на Явор.

Десислава Малчева, която е майка на Ани, заяви, че присъдите са ясен знак към цялото общество и те трябва да бъдат такива, че да бъдат превенция, за да не се случват подобни трагедии. Тя посочи, че настояват за максимално справедлива присъда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА