/ /ThinkStock/Getty Images
Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало в понеделник вечерта в столичния квартал "Младост 3" по сигнал на Ален Симеонов от гражданската инициатива "Ловци на педофили".

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил, който създават от групата "Ловци на педофили". Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия, разказва Bulgaria On Air

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказа Ален.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. 

"Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ. Той е патологичен лъжец", заяви Ален.

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост. 



Досега "Ловци на педофили" са хванали близо 50 мъже. През утрешния ден предстои на Ален да даде допълнително показания срещу Георги Иванов.

От прокуратураха съобщиха, че към наказателна отговорност е привлечен 34-годишен мъж, събирал информация за непълнолетно момиче с цел извършване на блудствени действия.

В периода от 20 декември 2022 г. до 15 януари в София, чрез интернет сайт за запознанства и интернет приложение, обвиняемият събирал информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст, а именно момиче на 16 години, мислейки си, че комуникира с 13-годишно момиче.

Прокуратурата разследва сигнал за блудство на учител с дете в Сливен

Въпреки че тя му казала възрастта си, той продължавал, за да установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.