/ IStock
Окръжната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда с наказание от 7 години „лишаване от свобода“ спрямо мъж на 35 години, извършил блудствени действия с малолетно момиче, съобщиха от обвинението.

На 2 февруари 2021 г. подсъдимият се присъединил към компания в дома на негова позната, живееща в съседство. Освен приятелките на жената, там били и четирите ѝ деца.

„Ловци на педофили“ помогнаха да хванат 21 души у нас, обвинени в блудство с деца

Около 22:00 часа мъжът примамил малолетната ѝ дъщеря да тръгне с него, като обещал да ѝ даде 10 лева и сладки. Завел момичето в обитаваната от него къща, където извършил блудствени действия с него. Междувременно майката на детето дошла в жилището му и станала свидетел на случващото се.

Незабавно бил подаден сигнал в полицията, а впоследствие той лично отишъл там и съобщил за извършеното от него престъпно деяние. Подсъдимият е многократно осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

Последното деяние той е извършил при условията на опасен рецидив. Наложеното от съда наказание „лишаване от свобода“ той следва изтърпи при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.