/ снимка: БГНЕС, архив
Валидността на около 4000 винетни стикера в платените зони за паркиране на София изтича през октомври, напомниха от Центъра за градска мобилност (ЦМГ). Експертите на Центъра съветват всички, които искат да получат достъп до тази услуга да не чакат последните дни.
 
Затягат контрола за платеното паркиране в София

Срокът за разглеждане на документите е 14 дни, въпреки че служителите на дружеството работят с максимална експедитивност и издават разрешенията преди крайния срок. До този момент около 2600 души вече са подали заявления.
 
За подаване на документи работят четири офиса - на бул. "Будапеща"17, на "Възраждане"1 и в метростанциите "Европейски съюз" и "НДК". Заявка за издаването на винетен стикер може да стане и онлайн. По същия ред се подават и документите на живущите в присъединените части на зелената зона в районите "Средец" и "Лозенец", която започва да действа от 1 октомври 2017 г.
 
Къде са най-много нарушенията при паркиране на инвалидно място?

Гражданите, които живеят в зоните за платено паркиране и искат да ползват правото да паркират със стикер, но не са променили своята адресна регистрация, могат да подадат документи и да получат възможност да спират в рамките на месец. След промяната на личните си документи, те ще вземат и годишния стикер.