/ iStock/Getty Images
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж, роден в Ливан, за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде поискано от съда да го остави за постоянно в ареста.

Според разследващите, чрез използване на чат приложение обвиняемият е разпространил снимки, съдържащи порнографско съдържание с лица, видимо изглеждащи непълнолетни и малолетни.

На 16.08.2022 г. около 09,15 ч. на работното си място в аптека в  гр. София, обвиняемият К.Д. е държал в телефон снимки на малолетни и непълнолетни лица с порнографско съдържание.  По време на претърсване на дома му служители на ГДБОП-МВР са открили преносим компютър, в който е имало снимки и видеа с порнографско съдържание, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Създател на порнографски сайт е „Най-мразеният мъж в интернет“

Обвиняемият е роден в Ливан и има данни, че е възнамерявал да пътува извън границите на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
Прокуратура на Република България