Раднево Нова Загора
Раднево Нова Загора / областна администрация Сливен
Пътният участък от гр.Раднево до новозагорското с.Новоселец ще бъде ремонтиран със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". Символичната първа копка на 3 април направиха областният управител на Сливен Чавдар Божурски и Николина Чапанова, директор на дирекцията за изпълнение на проекти по ОПРР в Агенция "Пътна инфраструктура.
 

Областен управител
областна администрация Сливен


"Ремонтът на участъка бе чакан отдавна. Той е от значение както за транспортния бранш, така и за местната икономика и населението на този район. От тук минава голям поток от товарни камиони в посока "Хаинбоаз". От тук минават и автобусите с персонала на ТЕЦ "Марица Изток 2", която дава препитание на много семейства от Старозагорска и Сливенска област", заяви Чавдар Божурски. 

Архиерейският наместник в Нова Загора отец Иван Стоянов отслужи водосвет. Гости на събитието бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, директорът на Областното пътно управление-Сливен инж.Митко Иванов, началникът на РУ на МВР-Нова Загора Стефан Борисов, кметовете на новозагорските села Новоселец, Пет могили и Млекарево.

Рехабилитират 9 км от пътя Стара Загора-Раднево

Европейският проект е на стойност близо 39 млн.лева. Той обхваща основен ремонт на второкласния път Стара Загора - Раднево, който започна през миналата година. Вторият обект от проекта е участъка Раднево - с.Новоселец с дължина 8, 673 км. Рехабилитацията е за близо 6 млн.лева от общия размер на средствата и трябва да приключи за 10 месеца.