/ съд / / Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Георги Б. и Георги Г. Те са подсъдими за това, че на 27 май  в Нова Загора, в съучастие помежду си отнели 2 бр. мобилни телефона със СИМ-карти на обща стойност 83 лв., от владението на мъж като употребили за това сила.

Георги Б. и Георги Г. са подсъдими и за това, че на 16 юли направили опит умишлено да умъртвят жена от като деянието е останало недовършено, поради независещи от дейците причини.

Съд за наркотрафикант

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд и Димитър С. Той е подсъдим за това, че  като подбудител и помагач, в съучастие с Георги Б. и Георги Г., в качеството им на съизвършители, умишлено ги склонил и улеснил да извършат опит умишлено да умъртвят жена, като помагачеството се изразява в осигуряване на лек автомобил „Фолксваген Поло“, негова собственост, използван за предвижване при извършването на престъплението, както и даване на съвети и отстраняване на спънки, чрез обезпечаване на района на местопрестъплението.

Подсъдимият Димитър С. е баща на подсъдимия Георги Г., а подсъдимият Георги Б. е техен приятел. Съпругата на Димитър С. и майка на Георги Г. страдала от главоболие, световъртеж и нервно напрежение. Въпреки направените й медицински изследвания и становището на медицински експерти, че няма здравословен проблем, тя не се чувствала добре, продължавала да получава същите симптоми.

Съд за двама братя за незаконни сделки с културни ценности за над 57 000 лв

Подобни проблеми имала и нейната дъщеря. Подсъдимият Димитър С. и неговата съпруга били убедени, че тези здравословни проблеми се дължат на въздействието и „лошата енергия“, която била изпращана от техни родственици. Семейството разбрало, че в Нова Загора живеела известна народна лечителка – пострадалата. Решили, че пострадалата може да помогне и да излекува съпругата на Димитър С.

Димитър С. и неговата съпруга започнали да посещават пострадалата през м. май 2016г. След това започнали често да я посещават, за да развали магията и да премахне „лошата енергия“. През  май  пострадалата се усъмнила, че жената, която лекува страда от психическо заболяване и я уведомила, че не може да й помогне, тъй като има нужда от лекарска намеса и я помолила повече да не я посещава.

Семейството се ядосало, че пострадалата отказала да лекува жената и започнало да заплашва пострадалата със саморазправа и да я обижда по телефона. Те решили, че пострадалата не само не им помага, а също изпраща „лоша енергия“ до дома им в Котел. Тогава у Димитър С. и Георги Г. се породило желание за мъст и те решили да пребият до смърт пострадалата. Те се свързали с Георги Б. и го уговорили да отидат и заедно да пребият пострадалата.

13,4 години затвор за убийство

Около 01.00 ч. на процесната дата, тримата подсъдими отишли пред дома на пострадалата. Димитър С. обяснил на другите двама откъде да проникнат, а той останал отвън, за да гарантира безпроблемното напускане на местопроизшествието.

Преди да влезе в имота Героги Г. сложил полицейска маска и взел полицейска палка, собственост на баща му. Георги Г. и Георги Б. влезли в къщата, но не открили пострадалата, а нейният син, който спял. Тогава двамата излезли и отишли при Димитър С., за да му кажат, че на са намерили целта си. Димитър С. се ядосал на двамата, че не действат и отново ги накарал да влязат в имота. Те се върнали и нанесли побой на спящия мъж, като отнели телефоните му.

След престъплението тримата се срещали често, а Димитър С. настоял да се върнат в Нова Загора и да пребият до смърт пострадалата.

Обвинен в убийство на 18-годишно момиче отива на съд

На 14 юли 2017 г., те решили да извършат побоя, но били забелязани и проверени от патрул на МВР, което ги разубедило. Два дни по – късно, отново след полунощ, те отишли пред къщата и повторили сценария. Димитър С. останал отвън, а другите двама подсъдими влезли в имота, но преди това сложили маски с отвори на очите и взели дървена бухалка и полицейска палка.

Възлезли в стаята на пострадалата и й нанесли множество удари, които основно били в главата. След като се убедили, че жената е в много тежко състояние двамата се върнали при Димитър С. и му казали, че изпълнили задачата и че вече ще й е невъзможно да прави „мръсотии“ от разстояние. Тримата се качили в колата и напуснали района.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за днес.