съд
съд / съд / / Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Милан Й. Той е подсъдим за това, че на 13 януари 2018 г., в Твърдица, умишлено е умъртвил 18-годишно момиче, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин и смъртта е настъпила на следващия ден.

Милан Й. и пострадалата се познавали отдавна,  но от 2014г. поддържали интимни отношения и дори имали намерение да заживеят на семейни начала. Често помежду им възниквали скандали, по повод на които се разделяли за неопределено време, после се събирали отново.

На 12 януари 2018г. обвиняемият и пострадалата се срещнали в едно заведение. След като изпил няколко бири, обвиняемият започнал да пие водка. Станал заядлив и се скарал с приятелката си.

Около полунощ двамата напуснали заведението и тръгнали към дома на сестрата на Милан Й. По пътя между двамата отново избухнал скандал и двамата започнали да се обиждат. Обвиняемият започнал да удря силно пострадалата в областта на главата и в резултат на нанесените й удари тя паднала в безсъзнание на земята. Той се опитал да я вдигне, но не успял. Влязъл в дома на сестра си, помолил я за помощ, обяснявайки че приятелката му е паднала на улицата и си е ударила главата. Сестра му и съпругът й излезли на улицата и видели паднала на земята пострадалата, хванали я и я внесли в една от стаите на къщата им. Самият обвиняем заспал. По-късно била извикана Бърза помощ и полиция.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за днес, четвъртък.