/ Община Сливен
Новият Общински съвет не успя да излъчи председател
С аплодисменти Стефан Радев беше посрещнат в сградата на Общината, където официално започна третият му мандат като кмет.

Той благодари за съвместната работа на всички служители и им пожела успех и сили за новите предизвикателства, които предстоят.

Община Сливен

„Нека си пожелаем успешни следващи четири години. Разчитам на всички вас, както съм разчитал винаги досега. Дай Боже да са по-спокойни от гледна точка на външни предизвикателства, с които се сблъскахме в предходните четири! Но най-важното е да успеем да направим много повече за Сливен, както за самата община, така и за нейните жители“, каза кметът Радев.

Община Сливен

Той прие символите на Сливен от досегашния временно изпълняващ длъжността кмет Румен Иванов. Добромира Стоянова от вокално студио „Усмивка“ изпълни химна на България.

Своя поздрав с танц отправиха и деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс-Сливен, а отец Евгений Янакиев, ставрофорен иконом и протосингел на Сливенската митрополия прочете молитва за здраве и благоденствие.

От името на Сливенския митрополит Иоаникий той подари на кмета две икони. Стефан Радев беше преизбран за трети мандат като кмет на Община Сливен на 5 ноември.

Проведе се и първото заседание на новоизбрания Общински съвет. 
По закон то бе свикано със заповед на областния управител Маринчо Христов. В рамките на сесията избраният за трети мандат кмет на община Сливен Стефан Радев, новите общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.

От сцената на зала „Сливен“ кметът Стефан Радев благодари още веднъж за подкрепата и доверието на жителите на Сливен, които са упражнили правото си на вот. Той се обърна и към останалите жители, които не излязоха да гласуват, както и от тези, от които не е получил подкрепа.

„Чуваме и техния глас. През следващите четири години ще работим и за тях“, бе категоричен Радев. Той се обърна с благодарност и към своите опоненти, участвали в изминалата кампания.

„Убеден съм в добрите намерения на всеки един от тях. Убеден съм, че в програмите им има добри идеи за нашия град и за развитието на община Сливен. Наш дълг е да намерим най-доброто от тях, това, което ще направи партията на гражданите най-големия победител“, подчерта новоизбраният кмет. Той отново се спря на изминалия мандат, който е бил изпълнен с поредица от кризи и предизвикателства.

Община Сливен

Няма да е лесно и през следващите четири години. Затова ви призовавам да вложим цялата си мъдрост и смирение, с които да намираме правилния път за нашата община. Радвам се, че виждам толкова млади хора сред новите общински съветници и кметове на населени места.

Това ме изпълва с надежда за Сливен!“, заяви още Стефан Радев. Той им пожела ползотворна работа, да бъдат все така пример за дебат, за културно общуване, дори сблъсък на мнения и да не забравят, че зад тях стои доверието на гражданите.

На днешната първа сесия общинските съветници не успяха да изберат председател на местния парламент. Нито една от двете предложени кандидатури - на досегашния председател Димитър Митев и на преизбрания общински съветник Момчил Пантелеев, не успяха да получат необходимото мнозинство от 21 гласа. Така изборът на нов председател бе отложен за следващата сесия през декември.

В рамките на заседанието бе избран състав на временна Комисия за изменение на правилника за организация и дейността на Общинския съвет. По закон днешното първо заседание бе водено от най-възрастния общински съветник - ген. Кольо Милев.