/ iStock/Getty Images
Проверките продължават и по време на поредицата предстоящи празнични и почивни дни
Установиха незаконна кланица при специализирана операция на "Икономическа полиция" в Сливен, съобщиха от МВР.

След акция в Плевенско: Иззеха огромно колическо месо без документи

Действията са осъществени на 20 април съвместно с екип на Областната дирекция по безопасност на храните с цел противодействие на нарушения и престъпления, свързани с нерегламентиран добив и продажба на месо на територията на областта.

В хода на операция е установен обект в индустриалната зона на Сливен, в който се извършва нерегламентирано клане на дребни преживни животни.

В хладилна камера, изградена в обекта, са намерени 29 заклани животни и животински продукти. Собственикът на обекта не е предоставил необходимите ветеринарни документи за произхода на закланите животни.

БАБХ засилва проверките покрай Великден и Гергьовден

Служителите на ОДБХ са ги иззели и са ги предали на екарисаж. На място е установен и иззет неистински печат за маркиране на трупно месо. По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен е започната предварителна проверка.

Съвместните операции на ОД на МВР и ОДБХ продължават в рамките на предприетите мерки за обезпечаване сигурността преди и по време на поредицата предстоящи празнични и почивни дни.