/ ОД на МВР-Сливен
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е проведена от служители на Районно управление-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас на територията на града и малките населени маста в община Сливен.

Акцията е осъществена за времето от 22 до 26 март под надзора на Окръжна прокуратура, след извършен анализ на оперативната обстановка с цел пресичане и разкриване на престъпления срещу личността и собствеността.

След акция в Котел: Нарушение на карантина, задържани за наркотици и иззето незаконно оръжие

Задържани са извършителите на девет престъпления - кражба на мотофреза на стойност 1800 лева от имот в село Горно Александрово, задържан е 26-годишен криминално проявен мъж от същото село.

Задържан е 22-годишен мъж, без криминални прояви, който на 7 октомври миналата година, като муле на телефонни измамници, е взел сумата от 1650 лева от 74-годишна жена и задържал парите за себе си - част от сумата е възстановена, 20-годишен мъж, криминално проявен, е задържан за кражба на стока от хранителен магазин в град Сливен.

Инспектори от „Детска педагогическа стая” са започнали работа с момче на 12 години от Сливен за отправяне на заплаха. В село Сотиря е установен случай на нерегламентиран превоз на хора срещу заплащане от 45-годишен мъж от град Сливен.

След акция в Сливенско: Разкрити престъпления и установени административни нарушения

В сливенския квартал „Дружба“, са задържани мъж на 27 години и 32-годишна жена за притежание на наркотични вещества-марихуана; 27-годишен водач на лек автомобил е хванат да управлява след употреба на метамфетамин, 31-годишен мъж от село Селиминово е задържан, след като е опитал да осуети проверка по ЗДвП, избягал е от проверяващия екип и се е укрил.

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни и бързи производства под надзора на Районна прокуратура. По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на община Сливен.

Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на битовата престъпност продължават.