/ Дарик, архив
Хората с увреждания ще ползват безплатно „синята зона“ до 2 часа на ден
Общински съвет прие промени в Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на общината.

Обсъждат промяна на работното време на „Синя зона“

„Едната група промени е свързана с режима на паркиране за хората с увреждания, които са съгласувани със Съюза на хората с увреждания. Смятам, че така ще се подобрят техните възможностите да се възползват от безплатното паркиране.

Припомнят правилата за паркиране в „Синята зона”

С приетите промени, хората с увреждания ще ползват безплатно „синята зона“ до 2 часа на ден. С друга промяна в наредбата от днес се дава право на хора с увреждания, които не могат да се придвижват без помощни средства, да имат безплатно и денонощно място за паркиране до сградата по постоянния им адрес.

Работното време на „синята зона“ е променено и вече ще бъде от 8.30 до 17.30 часа.

Въведоха предплащане чрез СМС за "синя зона"

На заседанието днес бяха приети промeни в Правилника за устройството и дейността на ОП „Градска мобилност“. С тях се увеличи на 25 души персоналът на предприятието.

То вече ще може да санкционира водачи на МПС по Закона за движение по пътищата. Функциите на служба по контрол ще се осъществяват в обхвата на „синята зона“.