/ ОД на МВР-Сливен
По покана на дневния детски център „Лято в читалище Хаджи Димитър 1937”, началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов и инспектор Йордан Кръстев от група „Пътен контрол” запозна децата с правилата за движение по пътищата и тяхното поведение през ваканцията.
 

деца полиция
ОД на МВР-Сливен


Децата са на възраст от 7 до 10 години и имат ежедневни занимания в читалището по различни теми. Днешната беседа има за цел да се заостри тяхното внимание относно основните правила при управление на велосипед, движение и пресичане на уличните участъци в градски условия и безопасното поведение като пътници в превозните средства.

Проведе се среднощна операция „Алкохол и Неправоспособни” в Сливен

По време на беседата  бяха обсъдени различни ситуации, които могат да възникнат като участници в движението, техническата изправност на велосипедите, необходимото оборудване и екипировка, като и правилното използване на обезопасителните системи в автомобилите. 
 

деца полиция
ОД на МВР-Сливен


Пътната безопасност е особено важна тема за подрастващите предвид тревожната статистика за възникналите тежки пътни произшествия с деца. За месеците от юни до септември миналата година на територията на страната при пътни инциденти са загинали 21 деца, а ранените са 59. 

Близо 1500 нарушения на пътя за седмица на територията Сливен

От началото на годината в страната от тежки пътни произшествия са загинали 8 деца, 331 са ранени.
От загиналите 8 деца 6 са пътници, едно е водач и едно е пешеходец. В сравнение със същия период на 2017 година загиналите деца са с 4 повече.
 

деца полиция
ОД на МВР-Сливен


За летния период на 2017 година на територията на ОД на МВР-Сливен няма загинали деца. При възникналите 10 тежки пътни произшествия с участието на деца има 11  ранени - 2 като пешеходци и 9 като пътници в превозни средства. 
ОД на МВР-Сливен