/ iStock/Getty Images
Българската прокуратура е отправила молба за правна помощ до британските власти за извършване на следствени действия, свързани с дело за блудство. Това съобщи говорителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова, цитирана от БТА.

Става дума за 43-годишния британски поданик Даниел Хъл, когото през 2019 година Районна прокуратура – Сливен предаде на съд за извършване на блудствени действия спрямо осем момчета  в сливенския квартал „Надежда“.

Блецова припомни, че производството за блудство е било прекратено, защото всички свидетели са се отметнали от показанията си. Хора от квартала тогава дори излязоха на протест в защита на Хъл, който е бил пастор там.

Трима души отиват на съд заради блудство с малолетни момичета

Към британските власти са отправени искания за следствени действия, свързани с разпити на свидетели в чужбина, но те все още не са изпълнени, посочи Блецова, а делото е висящо.

През 2016 година мъжът е издирван с европейска заповед за арест от Великобритания във връзка с разследване за сексуални престъпления.
Междувременно от Окръжният съд в Сливен съобщиха, че спрямо Даниел Хъл е постановена присъда за данъчни престъпления – не е декларирал и платил данъчни задължения в големи размери – 3774 лв.

След като е внесъл необявеното данъчно задължение с лихвите, той е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба в размер на 1000 лв.
БТА