/ Снимка: Лалка Димитрова
Проверки в 5 нощни заведения и 4 игрални зали са извършили полицаите в Сливен. В 3 от проверените заведения са установени 10 непълнолетни лица, без придружители. Всички са отведени в РУ-Сливен, като на родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето и протоколи за предупреждение по Закона за МВР.

25 шофьорски книжки са иззети за седмица в Сливенско

В Котел е установен случай на притежание на наркотични вещества, за който е задържан 29-годишен мъж и е образувано бързо производство. На територията на РУ-Котел са проверени 35 лица, 10 увеселителни и питейни заведения и 2 зали за хазарт. Съставени са 5 протокола за предупреждение, като единият е за неупражнен родителски контрол по Закона за закрила на детето.

В хода на операцията на територията на Нова Загора са констатирани 11 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД. В нощни заведения са установени три непълнолетни лица, за което на родителите са съставени 1 акт и 2 протокола за предупреждение.

КАТ-Сливен със засилени проверки за скорост

Проверките са извършени в 5 заведения и 4 игрални зали за хазарт. В хода на операцията на територията на полицията в Твърдица не са констатирани нарушения. Не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред.

Операциите по противодействие на престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица на територията на ОД на МВР продължават.