/ община Ямбол
Ясни са вече лауреатите в тазгодишното, Десето издание на Националния конкурс за млади художници и писатели „Душата на един извор”. В творческото съревнование се включиха 230 млади автори в двете категории „Изобразително изкуство“ и „Литература“.

Сред младите художници, в първа възрастова група /15-19 години/, победителят е Диляна Любомирова Вълчева от София. Втората награда се присъжда на Камелия Аспарухова Топалова от София, а третата отива при Лия Николаева Желязкова, също от София.

Светла Илчева е носителят на наградата „Аргира Жечкова“

Носител на първата награда във втора възрастова група е Йордан Милков Хаджистойчев от град Сливен. Тук второто място е за Стелла Тони Николова от  София, а трета е Теодора Радославова Коцева от Несебър.                                                                  

Победителите в раздел „Литература“ са Владимир Илиев Илиев от Карнобат – в първа възрастова група, както и Росен Николаев Карамфилов от София, в групата 20-25 години.

Сред по-малките, втората награда се дава на Мая Дичева Дичева от Стралджа, а третата отива при Никола Веселинов Николов от Ямбол. Във втората възрастова група на второ място се нарежда Анамария Дончева Коева от Бургас. Третата награда е за Донка Ивова Везирска от София.                                                                                               

Церемонията за връчване на наградите на лауреатите в конкурса за млади литератори и художници „Душата на един извор” ще се състои на 8 юни в Ямбол. Както е по традиция, част от церемонията ще бъде откриването на експозиция от най-добрите картини.

Майски дни на културата в Сливен

Художествените творби, заедно с най-доброто от раздел „Литература” ще бъдат събрани в сборник, който също е неделима част от историята на „Душата на един извор“.

За включване в сборника, освен тези на победителите, са номинирани още 13 други творби в категория „Литература“, както и 11 творби от категория „Изобразително изкуство“.