/ Областна администрация Сливен
Сливен и Твърдица са сред 52-те български общини, които могат да получат до 890 хил. лева безвъзмездно европейско финансиране по процедурата „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“-Компонент 1.

Средствата са по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“, съобщиха от Областния информационен център /ОИЦ/ на заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.
 
Целта на процедурата е да се допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността. Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ дава възможност да се подпомогне интеграцията на маргинализираните групи на пазара на труда, както и да се подобри достъпа до социалните и здравните услуги. Специфичната цел  на другата оперативна програма е да се окаже подкрепа за социално включване чрез осигуряване на достъп до образование и обучение.
 
Сливен и Твърдица са в списъка на одобрените за финансиране общини, след като са представили концепции за проектите си по процедурата. Самите проектни предложения трябва да са готови до 31 май.