„Безопасно шофиране през зимата“ е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомабилите и поведението на водачите спрямо пешеходците, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Сливен

Кампанията ще се проведе за времето от 21 до 30 ноември. Контролът е с акцент върху изправността на осветителните системи и гумите. От 15 ноември пътна полиция санкционират водачите при установяване на нарушения във връзка с подготовката на автомобилите за зимния сезон.

ОД на МВР-Сливен

От 08:00 до 11:00 часа в района на Дамарски мост в Сливен бе извършен широкообхватен контрол по отношение техническата изправност на автомобилите - проверка на грайфера на гумите, който трябва да е равен или по-голям от 4 мм., изправност на светлините, чистачките и оборудването на автомобила.

По време на кампаниите се следи и за нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм като неправоспособност, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и наркотични вещества.

ОД на МВР-Сливен

Проверени са 275 коли и 316 лица. Съставени са 11 акта - един за неправоспособност, за алкохол 0,59 промила, четири за износени гуми, четири за подменени крушки не по стандарта на производителя на превозното средство, 11 за управление без светлини, четири без предпазен колан и други нарушения.

ОД на МВР-Сливен

Съставени са 39 фиша. Връчени са 32 електронни фиша за нарушаване на скоростта на стойност 4800 лева. Прекратена е регистрацията на 2 автомобила- за управление след употреба на алкохол и за неправоспособност.

ОД на МВР-Сливен

Организацията и дейностите по акция се провеждат от отдел „Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция” в партньорство със Съюза на българските автомобилисти, Българския червен кръст, Агенция „Пътна инфраструктура”, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.