49 жители на четирихилядното котленско село Градец са били ваксинирани в мобилен ваксинационен кабинет на РЗИ. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Кабинетът е бил там по заявка на кметството, като досега в селото е бил имунизиран единствено кметът. Ваксинирането на шестима желаещи е било отложено заради наличие на грипоподобни симптоми.

На 28 октомври, мобилният кабинет на РЗИ ще поставя ваксини в котленското село Мокрен, отново по заявка от кметството заради наличие на желаещи.

Родилка с коронавирус почина в Сливен

Мобилният кабинет на бул. "Братя Миладинови" в Сливен от 27 до 29 октомври ще приема желаещи да се ваксинират с удължено работно време от 8.00 до 18.00 часа.

Водят се разговори за предоставянето на допълнително оборудвани кабинети за нуждите на Сливен и областта. От РЗИ информират, че заявки за ваксиниране са постъпили от Общинския дом за възрастни хора в новозагорското село Баня, както и от сливенски фирми.

От началото на кампанията в област Сливен са приложени 55 582 дози ваксини, като 503 са поставени през последното денонощие. 29 558 жители на областта са със завършен имунизационен статус, уточняват от здравната инспекция.
БТА