/ iStock/Getty Images
Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област Сливен започна днес, съобщиха от Областния кризисен щаб.

До края на седмицата първа доза ще бъде поставена на 205 работещи в образованието в Сливен и Нова Загора. Осигурени са резерви в списъка с желаещи, ако някой се откаже в последния момент. Разкрити са имунизационни кабинети в МБАЛ "Хаджи Димитър" и СХБАЛ "Амброаз Паре" в Сливен и в МБАЛ "Св. Петка Българска" в Нова Загора.

Едновременно с това продължава ваксинирането на медиците в областта. В общинската болница в Нова Загора и частната хирургична болница в Сливен ще бъде поставена първа игла на медици, включително и на фармацевти, необхванати досега в кампанията. В кабинета на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" ще бъде поставена още една доза на медиците, които през януари получиха първата доза. С това за тях ще приключи имунизационният курс.

От Областния щаб съобщиха още, че пет семейни огнища на COVID-19 са установени през изминалото денонощие в областта. Сред новозаболелите 57 души има двама учители от училища в Сливен и Твърдица, учител от детско заведение в Сливен, две санитарки от болничната помощ и ученик от областния град, сочат данните на РЗИ. Няма карантинирани деца и ученици, тъй като заболелите педагози и ученикът не са имали контакти с тях.