/ община Ямбол
Тутракан ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“, съобщиха министерството.

Най-голям интерес за вакантни войнишки длъжности има към Военноморските сили

На 8 октомври, от 15:00 часа в парк „Христо Ботев“ ще се състои показ на екипировка и въоръжение на специалните сили от състава на Военноморските сили (ВМС) и водолазно оборудване.

Министерство на отбраната

Жителите и гостите на града ще могат да видят въоръжение и техника на Сухопътните войски - БТР 60 ПБ МД 1, бронирана проходима машина ASV Guardian, товарен автомобил с повишена проходимост „Мерцедес Актрос“ и други.

Възможностите за кариерно развитие в Българската армия ще представят със специално обособени информационни щандове Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Националният военен университет „Васил Левски“, Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ и Централното военно окръжие.

Националната кампания „Бъди войник“ започва от Добрич

На място младите хора ще могат да се запознаят с възможностите и условията за постъпване на работа в Българската армия. На събитието ще присъства капитан I ранг Камен Кукуров, началник на щаба на Военноморските сили.

От 17"00 часа на откритата сцена в града концерт ще изнесат Представителният духов оркестър на Военноморските сили и вокални формации при общински център Тутракан.

Целите на кампанията „Бъди войник“ са да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България, популяризиране на военната служба сред обществеността и утвърждаване на позитивния образ на Българската армия.