Казанлък
Казанлък / Пресцентър МО
 „Тук сме защото Българската армия и българският народ са били винаги едно неделимо цяло“. Това каза заместник-командирът  на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов в Казанлък, където днес се проведе второто издание на кампанията „Бъди войник“.
 
От началото на годината във военните формирования на Сухопътните войски е проведен един конкурс за около 200 военнослужещи. В ход е втори конкурс, също за 200 длъжности, като има по-голям интерес в сравнение с предходни години, поясни заместник-командирът на Сухопътните войски. „До края на годината ще бъде обявен още един конкурс за попълване на вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски“, съобщи той.
 
„Събития като това са нашият начин да кажем на младите хора „ние сме тук, за да ви посрещнем, за да ви дадем необходимото обучение, ако имате желание и се интересувате как може да защитите страната си, ако се наложи“, каза бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-а Стрямска механизирана бригада.
 
В Казанлък кампанията „Бъди войник“ премина при голям интерес. Статичния показ на образци въоръжение и техника на Сухопътните войски и информационната борса бяха посетени не само от жители на града, но и от ученици от Павел баня, Гурково, Николаево, Мъглиж и други населени места от областта.
 
В центъра на града младите хора имаха възможност да разгледат образци на въоръжение и техника от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада, сред които  ПЗРК „Стрела 2М”, зенитна установка ЗУ-23, бойна машина 9А33БМ3, лек автомобил с повишена проходимост „Хамър”, 122 мм самоходна гаубица 2С-1, 120 мм минохвъргачка „Тунджа”, както и автомат „Калашников“, 7,62 мм картечница „Калашников”, ръчна противотанкова гранатомет РПГ-7 и много други.