/ БГНЕС
Общинският кризисен щаб се обръща с молба към всички граждани за отговорност и дисциплина
На свое заседание Общинският кризисен щаб в Силистра е взел решение да се разрешат разходките в Дунавския парк само за родители и деца до 12 години във времето от 9:30 часа до 18.30 часа, а в часовете до 09:30 часа и след 18:30 часа - на самостоятелно спортуващите граждани, съобщиха от Общината.

От днес пада забраната за разходки в парковете, но при строги правила

Всички трябва да са с предпазни маски. Не се позволява ползването на детските площадки и кътове за игра, на спортните площадки на открито
. Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 метра между разхождащите. Създава се организация на еднопосочно движение по алеите.

За целта ще бъдат отворени само някои от подходите към и от парка. В парка е забранено разхождането на домашни любимци. На територията на град Силистра се разрешава достъпът само в Дунавския парк. За спазване на мерките ще следят служители по охрана на парка, служители на отдел "Инспекторат". Паркът е под двайсет и четиричасово наблюдение.

Паркът към крепостта "Меджиди табия" остава затворен за разходки. Затворени са и останалите извън града места като местността "Кантона", "Орехова гора", "Чатал чешма", около паметника на Иван Стайков.

Отварят парковете за родители с деца до 12 г., размразяват инвитрото

При неспазване на писмените и устните предписания на контролните органи, при установяване на хора без маски, покриващи носа и устата, сядането на пейките, паркът ще бъде затворен незабавно.

Общинският кризисен щаб се обръща с молба към всички граждани за отговорност и дисциплина.