/ iStock/Getty Images
Започна асфалтирането на новото кръгово кръстовище на Индустриалния парк в Шумен, съобщиха от Общината.

То е изградено на републиканския път 1-2 - стария път за Варна. Изграждането на новото съоръжение с четирите лъча и съпътстващата инфраструктура струва 1 113 971 лв. с ДДС.

Санират две училища в Шуменско

То осигурява вход към периферната част на парка от северната страна на Подзона "В".  Паралелно с новото строителство се извършва ремонт и на съществуващото кръгово кръстовище на път 1-7. Изпълнител на дейностите e „Автомагистрали Черно море“ АД. 

Продължава асфалтирането на улици в Шумен и изграждането на нови тротоари. През следващата седмица предстои полагането на износващия пласт асфалт по ул. „Фридрих Енгелс“ и на Хорището в „Дивдядово“, след което ще започнат предвидените ремонтни дейности и по улиците „Тодор Петров“ и „Петър Енчев“ в квартала. 

Строителните работи по „Добруджа“ обхващат цялостното обновяване на улицата в отсечката от бул. „Мадара“ до ул. „Съединение“. В момента се поставят нови бордюри, отстраняват се старите плочи, като на тяхно място ще бъдат изградени нови тротоари от асфалт от двете страни на целия участък. 

Завърши ремонтът на ул. „Вит“. Изцяло обновени са бордюрите, тротоарите и асфалтовата настилка.
БТА