Задържаха мъж, скрил наркотици в кутии за сметана
Задържаха мъж, скрил наркотици в кутии за сметана / ОД на МВР Шумен

6 акции за трафик и разпространение на наркотични вещества са били проведени в Шуменско през август - информират от полицията.  На 5 август от дома на О.С. - 32 годишен от гр. Шумен, са иззети 15 грама кокаин. Първоначално той се е укривал, а вследствие задържан на границата при опит да напусне страната и принудително е бил доведен  в ОД на МВР Шумен. Наложена му е парична гаранция в размер на 1000 лв. и забрана за напускане на страната. Същия ден от квартира на 48 годишна жена от  гр. Шумен са иззети около 20-25 грама канабис. Наркотичното вещество е изпратено за експертиза. Лицето е задържано за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".      

На 19 август от дома на 23-годишен мъж от гр. Шумен са иззети 40 грама канабис и електронна везна. Същия ден е било извършено претърсване в дома на Д.А. - 31 годишен от гр. Шумен, при което е иззета 36 грама канабис, електронна везна и множество торбички. Същият  е задържан за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

На 30 август от лек автомобил "БМВ Х 5", управляван от А.А. - 37 годишен от гр. Шумен са иззети около  25 - 30 грама канабис, като при извършване на процесуално-следствените действия се установява, че същият е укрит в пластмасови кутии от сметана, които изглеждат фабрично запечатани. Едва след изсипване на съдържанието, в 2 от кутиите е намерено наркотичното вещество опаковано в найлонови торбички. 

На 31.08.2011 г. в гр. Велики Преслав при извършване на личен обиск на С.Д. - 24 годишен от същият град - са намерени и иззети общо 362 хапчета екстази. Назначена е експертиза за установяване на съдържанието им.

Управител на шуменска фирма е сред задържаните за изнудване и побой над свой служител - съобщиха от шуменската полиция. Около 20:30 часа е получен сигнал, че в офиса на фирма "Демир Боев - Фондак"  три неизвестни лица принудили 44-годишен мъж да поеме имуществено задължение, подписвайки договор за кредит на стойност над 6 600 лв. Те го заплашили и го пребили. Експертиза е установила, че на мъжа е била нанесена средна телесна повреда. При проведените издирвателни мероприятия са задържани 38-годишният шеф на фирмата Демир Боев и друг 35-годишен мъж от Шумен. Самоличността на  третия извършител е установена и в момента лицето се издирва. 

Вероятно Боев принудил шофьора да поеме задължението, тъй като по-рано през деня от камиона на фирмата на Боев в Разград били задигнати над 6000 лв. В момента на обира товарната кола била оставена отключена.

Битият служител на фирмата е със счупен зъб, сцепена вежда и различни травми по лицето.