Ученици дариха храна на приюта за кучета в Търговище
Ученици дариха храна на приюта за кучета в Търговище / dariknews.bg
Деца събраха пари и дариха храна на четириногите си приятели от Общинския приют за безстопанствени кучета в Търговище. Ученици от първи и втори клас събраха парите по време на благотворителен базар, организиран във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов” в града.

Със събраните общо 750 лева децата закупиха много храна, поводи и купички.

Класните ръководители Елена Чукарева и Галя Георгиева заявиха пред Дарик, че проектът „Да научим децата да защитават животните“ училището разработва съвместно с Фондация „Четири лапи“.

От Общинския приют в Търговище напомнят, че той е отворен за граждани, които желаят да полагат грижи за животните там. Обитателите му се нуждаят най-вече от разходки, за да се социализират и така да се увеличи шансът им за осиновяване. Не се изискват специални умения или екипировка от страна на доброволците, а само желание за работа.

Приютът е отворен за посещения всеки делничен ден от 13 до 15 часа. Само в сряда посещенията са от 11 до 13 часа. Всяка втора и четвърта събота от месеца гражданите могат да посещават питомците на приюта от 10 до 12 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.