/ Деян Герговски
Община Смядово създава звено за охрана. Това съобщи във видео обръщение кметът Иванка Петрова.

Заради следствен експеримент ограничават движението през Ришки проход

"Смядово винаги е било спокойно място за живеене. През последните години при нас се заселват граждани от други населени места, които харесват Смядово. Но те ни създават проблеми като незаконно пребивават тук", казва тя.

"Който иска да живее тук - нека заповяда - но да знае, че има закони, които трябва да се изпълняват. Няма да допуснем една група граждани да ни тормозят по всяко време на денонощието", допълва Иванка Петрова и посочва - силната музика, чупенето на пейки, скубането на цветя.
 
 
Иванка Петрова: Създаваме собствена общинска охрана

Уважаеми съграждани, предприехме стъпка към създаване на собствена общинска охрана. Надявам се на вашата подкрепа за тази инициатива.

Публикувахте от Иванка Петрова в Четвъртък, 18 октомври 2018 г.


Градоначалникът отбелязва, че съставът на полицията в Смядово не е достатъчен. Заради това Иванка Петрова предложила на Общиския съвет да  бъде създадено общинско звено за охрана.

"Това звено ще бъде в полза на всички. Проведохме срещи - гражданите заявиха, че искат да живеят в Смядово, но то да остане тихо и спокойно градче", казва кметът Петрова. 

Общинската охрана ще работи и по селата, където има само възрастни хора. Ще отговаря и за земеделски земи, собственост на община Смядово.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари